Consiliul Judeţean Caraş-Severin a ratat un proiect transfrontalier cu Serbia

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a ratat un proiect transfrontalier cu Serbia, în valoare de 1,2 milioane de euro, ce ar fi adus beneficii importante Serviciului Salvamont.

Preşedintele Romeo Dunca recunoaşte eşecul, dar nu a găsit vinovaţi. “S-a ratat un proiect, din păcate, asta este, se putea realiza o cabană, am ratat-o, ce sa facem? Nu neapărat trebuie să răspundă cineva pentru asta, pentru că nu poţi să răspunzi pentru că nu ai reuşit să faci ceva, asta este, deci e un loc unde nu trebuie să pedepsim pe nimeni, dar nu avem niciun motiv să lăudăm pe cineva pentru speţa asta.

Şeful Salvamont, Cornel Galescu a declarat la postul nostru de radio că reorganizarea Serviciului înseamnă şi multă birocraţie, iar salvatorii montani sunt mai pricepuţi în salvarea de vieţi:

Am devenit un serviciu mai independent decât eram înainte, s-a simplificat într-un fel birocraţia şi circuitul hârtiilor şi aprobărilor. Pe de altă parte, există o responsabilitate mai mare. Fiind un serviciu cu personalitate juridică, suntem nevoiţi să acoperim foarte multe departamente, aşa puţini cum suntem. Trei oameni care trebuie să acopere toată activitatea de birou. Cred eu că este o provocare mai mare decât aceea de a interveni pe furtună sau pe viscol în munte.

Dacă ar fi fost acceptat, prin acest proiect s-ar fi obţinut peste 455 de mii de euro pentru amenajarea unei baze permanente Salvamont pe Muntele Mic. Totodată, trebuiau să fie achiziţionate trei autoutilitare pentru fiecare formaţie, urma să fie realizat un Centru de Comandă şi Antrenament în Reşiţa şi cumpărate drone cu termoviziune pentru căutarea rătăciţilor.

Cele mai citite

Related Articles