[FOTO-AUDIO-VIDEO] DJ 571 e în cărți, dar mai trebuie „citit” mult!

Drumul care deschide accesul turiștilor spre una dintre cele mai frumoase zone din Caraș-Severin urmează să fie modernizat, dar nu prea curând.

Fondurile pentru modernizarea drumului județean 571 sunt asigurate prin Programul Operațional Regional, dar deocamdată nu pot fi accesate.  Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca primește frecvent reclamații din partea locuitorilor din zonă, însă nu are soluții pentru că așteaptă proiectul tehnic. Doar pe baza acestui document se poate solicita finanțarea negociată la nivel de regiune.

„Se lucrează topografic la culoarul drumului și suntem aproape gata. Au fost mai multe întâlniri cu proiectanții. În vară va fi gata proiectul tehnic. Cred că va fi primul drum făcut din suma disponibilă de 87 de milioane de lei pentru cele patru județe, pe fonduri europene”.

Dunca spune că nu se pot face reparații provizorii pentru că sunt necesare lucrări de anvergură și acolo este totul compromis.

Unul dintre cetățenii nemulțumiți este Andreea Răducan din Sasca Montană. Aceasta a spus că cele mai mari probleme sunt între Ciuchici și Macoviște.

„Sunt gropi și efectiv s-au rupt bucăți de asfalt. Sunt denivelări de peste 10 cm. De la Sasca încolo e și mai rău. Spre Cărbunari nu mai este asfalt de ani de zile. Drum de piatră și pământ. Tot se vorbește de marea  asfaltare pe fonduri europene. Anul trecut ne-au spus că se încep lucrările în primăvara asta, nu-i gata nici proiectul tehnic”.

Drumul județean 571 are o lungime de 40 de km și facilitează accesul la Cheile Nerei, Lacurile Ochiul Bei și Dracului, spre localitățile Cărbunari, Padina Matei sau Moldova Nouă. În zonă există trasee pentru montainbike, raffting și escaladă.

Cele mai citite

Related Articles