Proiecte amânate la Cornereva din cauza constructorilor

Preţurile tot mai mari ale materialelor de construcţii pun în pericol proiectele de investiţii derulate în comuna Cornereva. În principal este vorba despre modernizarea unor drumuri comunale şi alimentarea cu apă, spune primarul Nicolae Novăcescu.

Întâmpinăm unele probleme, constructorii tergiversează continuarea lucrărilor. Acum suntem într-o perioadă în care încercăm să aflăm adevărata cauză. Au fost și problemele cu preţurile la materiale, dar s-au dat aceste ordonanțe care cât de cât te ajută să ajungi la niște prețuri rezonabile ca să poată să continue lucrările.

Nicolae Novăcescu speră să ajungă la o înţelegere cu firmele care au câştigat lucrările, în caz contrar se va trece la rezilierea contractelor.

Deci noi sperăm să îi convingem, dacă nu, probabil o să ajungem până la rezilierea contractelor pentru că nu mai putem, adică trece anul și nu facem nimic. Nu se poate! La modernizare drumuri comunale avem două proiecte și alimentarea cu apă, la acestea sunt probleme, adică în sensul că deocamdată nu se lucrează.

Chiar dacă a fost elaborată legislația privind actualizarea prețurilor, formula de actualizare nu este satisfăcătoare pentru constructori. Mai exact, nu sunt acoperite toate creșterile de prețuri ale materialelor de construcții, astfel încât prestatorii să reia lucrările.

Cele mai citite

Related Articles