TIFF 2022: S-au deschis înscrierile pentru Transilvania Talent Lab, programul dedicat tinerilor cineaşti

Într-un moment în care cinematografia română are nevoie, mai mult decât oricând, de încurajarea tinerelor talente şi a pregătirii lor pentru rigorile unui sistem de producţie şi distribuţie aflat în permanentă schimbare, Festivalul Internaţional de Film Transilvania anunţă deschiderea înscrierilor pentru atelierul Transilvania Talent Lab (TTL), deschis în acest an tinerilor până în 35 de ani, regizori, scenarişti sau producători din România sau Republica Moldova, absolvenţi ai unei facultăţi de profil sau care au o minimă experienţă relevantă în domeniu. Înscrierile au loc până în data de 3 iunie.

TTL a fost înfiinţat acum 10 ani cu scopul de a ajuta la perfecţionarea unor tineri cineaşti, la descoperirea unor talente noi şi la dezvoltarea unor proiecte aflate în lucru în faze diferite de producţie. Între regizorii deja afirmaţi care au participat la programul TTL îi amintim pe Ruxandra Ghiţescu, Monica Stan, Marius Olteanu, Andreea Borţun sau Cristina Groşan. După patru ediţii de succeş TTL s-a concentrat de-a lungul următoarelor ediţii pe formarea şi profesionalizarea celor interesaţi de programarea şi managementul sălilor de cinema, iar din 2022 programul revine în formatul gândit iniţial, destinat tinerilor cineaşti.

Transilvania Talent Lab se va desfăşura în perioada 21-25 iunie. Timp de 5 zile, la Cluj, 12 oameni pasionaţi de film vor parcurge toate etapele realizării unui film. Ei vor participa la proiecţii speciale din cadrul TIFF, seminarii şi masterclass-uri despre regie, scenariu, producţie, surse de finanţare, marketing, platforme streaming sau strategii de festival şi vor avea şansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialişti renumiţi din industria filmului, români şi străini, prezenţi la TIFF. Detalii pe www.tiff.ro.

Cele mai citite

Related Articles