Guvern: Nu e nici o problemă de aprovizionare cu ulei

Premierul Nicolae Ciucă a discutat sâmbătă cu reprezentantii retelelor de retail si producătorii de ulei pentru a asigura fluxul optim de aprovizionare cu ulei, a anuntat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

El a mai spus că nu există nici o problemă de aprovizionare cu ulei, după ce presa a relatat cazurile unor clienti care au cumpărat cantităti mari de ulei, speriati că războiul din Ucraina ar putea duce la penurie.

Ministerul Agriculturii doreşte să transmită tuturor cetăţenilor români că există stocuri suficiente de ulei şi de materie primă pentru producerea de ulei. România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelului suficientă pentru a acoperi de 10 ori nevoia de consum de ulei a României. Anul trecut spre exemplu am avut o producţie record de 3 milioane de tone producţie, în condiţiile în care românii consumă anual ulei produs dintr-o cantitate de 200.000 de tone de seminţe de floarea soarelui. Pentru a garanta o funcţionare optimă a fluxului de aprovizionare dintre producătorii de ulei şi lanţurile de magazine, mâine dimineaţă, la nivelul Ministerului Agriculturii, va avea loc o întâlnire organizată de ministrul Adrian Chesnoiu cu reprezentanţii acestora. Asigurăm cetăţenii că producţia agricolă a României are capacitatea de a ne oferi toate resursele alimentare de care avem nevoie”, a anunţat si Sorin Moise, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, la finalul şedinţei de sâmbătă a Executivului.

Foto Facebook

Cele mai citite

Related Articles