Primarul Bocșei își va primi, săptămâna viitoare, la București, “centura”

Primăria Bocşa continuă demersurile pentru noua şosea ocolitoare a oraşului. Prezent vineri la Reşiţa, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu l-a invitat, săptămâna viitoare, la București, pe primarul Bocșei pentru a semna protocolul prin care centura ocolitoare să fie predată orașului.

„Vorbim de 12 km de drum național care traversează orașul nostru. Vrem să venim cu centura Bocșei de la Colțan, să ieșim după bariera de la Berzovia, evitând astfel două treceri la nivel cu calea ferată. Între Colțan și Moniom sunt câțiva km, practic, dacă am găsi o soluție să legăm centura Reșiței cu cea a Bocșei lucrurile ar fi și mai bune.”, a explicat primarul Bocșei.

Împreună cu centura similară a Reşiţei, când va fi finalizată, noua cale rutieră va reduce numărul de kilometri și timpul parcurs între Timișoara și Reșița, va fluidiza traficul greu ce urmează a fi scos în afara localităţii şi, implicit, va reduce riscul accidentelor. Costurile lucrărilor s-ar ridica undeva la nivelul a 40 milioane de euro.

Cele mai citite

Related Articles