Care este soluția salvatoare pentru transportul public, între orașele județului Caraș-Severin?

Cine nu își amintește de transportul public din perioada comunistă, de acele ”rate” care asigurau accesul navetiștilor – muncitori și elevi spre liceele și fabricile din orașe. Aceste amintiri ar putea redeveni realitate, însă în condiții mult mai moderne și civilizate.

Sistemul public de transport, între oraşele din judeţul Caraş-Severin, poate fi refăcut prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cu autobuze electrice moderne, cu propulsie pe hidrogen.

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, susține că soluţia ar fi înfiinţarea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară, între cele 8 oraşe din judeţ, prin intermediul căreia să se acceseze fonduri prin PNRR, pentru refacerea sistemului de transport interurban, care a fost distrus în ultimii 30 de ani.

Primarul Reșiței, Ioan Popa

Acum, făcând un ADI poți să refaci transportul interurban într-o manieră civilizată, evident respectând regulamentele europene, competiționale, pentru că la ora asta sunt unii care au trasee, pe anumite zone. Trebuie să intri cu ei, în competiție.

Ioan Popa a adăugat că acest sistem încă funcţionează în Europa civilizată, chiar şi în câteva judeţe din România, care nu au renunţat la transportul interurban.

Viceprimarul Aninei, Daniel Danu, a declarat că este o idee bună, mai ales dacă va duce şi la creşterea confortului cetăţenilor. În prezent, există o firmă privată care face curse Reşiţa-Anina.

Cele mai citite

Related Articles