[FOTO-VIDEO] Elevii și preșcolarii din Caraș Severin au primit testele de salivă antigen

Peste 81 de mii de testele de salivã antigen destinate elevilor şi personalului angajat au fost distribuite deja în cele peste 400 de unități de învățământ din Caraș Severin.

Majoritea unitãților de învãțãmânt au decis ca testele sã fie fãcute acasã. Aceștia urmeazã sã încarce fotografia cu rezultatul pe grupul de whatsApp al clasei sau sã o trimitã în privat învãțãtorului sau dirigintelui pe telefon.

Și în mediul rural s-a luat decizia ca elevii să fie testati acasă, mai ales că cele mai multe școli nici nu dispun de cabinete medicale, ne-a declarat Vasile Coiculescu, directorul Liceului Tehnologic ”Iosif Coriolan Buracu” din Prigor.

Am luat decizia să fie testați acasă deoarece la liceul nostru vin elevi din patrul localități aparținătoare care sunt transportați cu două microbuze școlare. Este esențial ca elevul să fie depistat acasă și să nu mai facă naveta. În felul acesta reușim să ne desfășurăm activitatea cu prezență fizică pentru că dacă am depista un elev pozitiv la școală, ar intra în carantină atât colegii din localitatea respectivă, cât și șoferul microbuzului.”

Și la Teregova, testarea elevilor se face la domiciliul elevilor, spune directorul Liceului Tehnologic ”Sfântul Dimitrie”, Maria Damian

Ne-am consultat atât cu părinții, cât și cu elevii și ei au venit cu propunerea ca testarea să se realizeze acasă. Fiind liceu, noi avem elevi navetiști, unii dintre ei plecând de acasă pe la ora 6.30 – 7.00, vor bea apă, poate vor mânca ceva și atunci timpul de testare ar fi impredictibil.”

Testarea elevilor se va face în prima și a patra zi a săptămânii. În cazul elevilor cu test antigen pozitivi va fi realizat ți un test Real Time PCR, iar dacă și acesta va avea un rezultat pozitiv, elevul va sta în caratină timp de 14 zile.

Pentru o mai bună înţelegere a modului de utilizare a testului de salivă, Ministerul Educaţiei a relizat un clip video cu instrucţiunile de folosire. Acesta a fost distribuit tuturor elevilor şi cadrelor didactice.

Cele mai citite

Related Articles