[AUDIO] Carașova: Acțiune gratuită de testare a glicemiei

Pentru că noiembrie este luna diabetului, Clubul Lions Onix Reșița se deplasează astăzi la Carașova unde se continuă acțiunea de măsurare gratuită a glicemiei și a tensiunii arteriale pentru toate persoanele interesate.

Actiunea se derulează în intervalul orar 12.30-16.30 la primăria Carașova-Caminul Cultural. Medicul oftalmolog Felicia Quint și medicul diabetolog Caius Diaconescu vor fi prezenți pentru o sesiune de întrebări si răspunsuri pe teme de diabet.

Actiunea se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție SARS-COV 2!

Dorim și pe această cale să atragem atenția asupra acestei boli precum și asupra consecințelor sale, atât prin actiuni de educație în comunitate dar și de testare a adulților si copiilor. Am organizat o astfel de acțiune la Soceni, acum mergem la Carașova și vom ajunge și în alte localități”, ne-a declarat medicul Felicia Quint.

În România,aproximativ 2 milioane de persoane trăiesc cu diabet zaharat de tip 2, însă este important de menționat că această boală nu vine niciodată singură. Primele organe care suferă sunt inima și rinichii, iar studiile ne arată că cele mai frecvente complicații asociate diabetului sunt boala cronică de rinichi și insuficiența cardiacă.

Cele mai citite

Related Articles