[FOTO] “Prietenul de la 20:20’’cu Adriana Delia Bărar despre regretatul său tată, Adrian Bărar, fondatorul trupei Cargo!

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24 ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor. Împreună suntem o familie ce ţine candela cuvântului aprinsă cu bucurie.

În această seară de sâmbătă 8 mai, la emisiunea “Prietenul de la 20:20’’ ne întâlnim cu Adriana Delia Bărar, fiica regretatului artist Adi Bărar, plecat mult prea devreme dintre noi la începutul acestui an.

Este, poate, cea mai grea confesiune făcută de un invitat, este şi un gest de preţuire in memoriam pentru un mare artist care a pus Banatul pe harta muzicii rock româneşti, Adi Bărar, liderul formaţiei pe care a înfiinţat-o, Cargo.

Adriana Delia Bărar, deşi nu face muzică, a crescut în lumea artistică, are sufletul plin de amintiri şi gânduri pe care, poate, nu a apucat să le rostească, dar cu siguranţă duce povestea mai departe atât din postura de fiică şi mamă, dar şi ca primul şi cel mai fidel fan al tatălui său.

Ascultaţi povestea plină de emoţie a fiicei celui care a bucurat milioane de fani prin muzica sa, Adi Bărar- chitarist, compozitor, textier și producător muzical!

Artistul s-a născut în data de 15 ianuarie 1960 la Timişoara.  De la vârsta de 9 ani începe să cânte la chitară. Timp de 4 ani urmează un curs de chitară clasică unde primește primele noțiuni aprofundate despre muzică. Deși se afirmă și dobândește notorietate ca și chitarist, prima experiență muzicală o are cu o trupă de cartier unde activează ca toboșar. Influențele muzicii blues si rock îl determină ca la vârsta de 14 ani să înființeze prima formație, de data asta cântând la chitară. În încercarea de a se face înțeles și de a fi cât mai aproape de public, abordează un stil propriu și astfel în anul 1985 pune bazele formației Cargo, care ulterior va face istorie în rock-ul românesc.

În viziunea sa numele trupei trebuia să exprime greutate, încărcătură, să fie format din puține litere și să aibă sens și în alte limbi de circulație internațională. Pe lângă creațiile Cargo, Adi Bărar are o activitate vastă compozițională compunând atât pentru diferiți artiști, cât și muzică de film, generice și scurt metraje.

„Niciodată nu mi-am dorit să fiu instrumentist virtuos, în schimb îmi doream să pot fi recunoscut ca având un stil și o amprentă muzicală proprie, lucru ce mai târziu a fost benefic și în compozițiile mele”, spunea Adi Bărar, care a plecat să cânte pentru Îngeri pe 8 martie 2021, răpus de SarS-CoV-2.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Sursa foto: Adriana Delia Bărar

Cele mai citite

Related Articles