[AUDIO] Universalul Vechi ar putea intra în patrimoniul Primăriei Reşiţa

Și în acest an, proprietarul clădirii unde funcționa odată Universalul Vechi din Reșița va plăti un impozit majorat cu 500% pentru că nu a întreținut corespunzător imobilul. Pe de altă parte, primarul Ioan Popa a declarat că municipalitatea dorește să deschidă acolo un centru de cercetare-inovare. Negocierile vor avea loc în această lună.

„Este un obiectiv etalon al oraşului Reşiţa, o clădire simbol pe care ne dorim să o luăm. Avem în plan să facem acolo un proiect pe cercetare-inovare împreună cu Facultatea de Medicină din Timişoara. Am transmis proprietarului că dorim să achiziţionăm imobilul şi vom comanda o evaluare în luna ianuarie. Sper să reuşim să ne înţelegem pe tema aceasta”, a declarat primarul Ioan Popa.

Imobilul, situat pe amplasamentul fostei străzi de promenadă din perioada interbelică, a fost construit cu aportul muncitorilor din oraş şi inaugurat pe 1 Mai 1952. După 1989 centrul comercial a fost închis şi, cu timpul, clădirea s-a degradat şi a ajuns, astăzi, o ruină. Ea aparține firmei Universal SA Reșița.

Cele mai citite

Related Articles