[FOTO-AUDIO] Mare atenţie la artificiile şi petardele folosite de Revelion!

Manipularea necorespunzătoare poate duce la răni grave, incendii sau distrugeri de bunuri.

Avertismentul a fost lansat de poliţiştii cărăşeni, în contextul în care în anii trecuţi s-au înregistrat numeroase accidente cauzate de manipularea necorespuzătoare a materialelor pirotehnice. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului. Poliţiştii fac controale şi trag semnale de alarmă, după cum spune comisarul şef Dinu Nicorici, şeful Serviciului Cabinet din IPJ Caraş-Severin.

„La orice sesizare ne deplasăm și face verificări. Am avut astfel de situații cu persoane rănite grav când, din cauza manipulării incorecte a artificiilor o persoană și-a pierdut un ochi şi sperăm ca în acest an să nu avem astfel de cazuri”.

Ieri, poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, au efectuat 5 percheziţii domiciliare în Reşiţa, la locuinţele a 3 bărbaţi bănuiţi operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Au fost confiscate peste 250 de kg de materiale pirotehnice, precum şi o sumă de bani.

„La adresele celor 3 bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 48 de ani, au fost găsite și ridicate 3.320 de materiale pirotehnice, în total 253 kg, ambalate în cutii, pungi și baterii, despre care există indicii că ar fi fost deținute cu scopul de a fi comercializate, fără a fi autorizați în acest sens, precum și 1.780 lei, care ar fi fost proveniți din astfel de activități. La acțiuni au participat polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, Poliția Municipiului Reșița, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale”, a mai declarat Dinu Nicorici.

Cele mai citite

Related Articles