Tehnologie nouă de baterii pe viitoarele iPhone

La doar o lună și câteva zile de la momentul lansării oficiale a iPhone 12, tot mai mulți utilizatori se plâng de cât de repede se descarcă bateria exclusivistului smartphone. Dar lucrurile ar putea sta altfel în cazul viitoarei generații de telefoane Apple.

Tehnologie „soft board”

Potrivit unui analist Apple, iPhone 13 (care va fi lansat anul viitor în toamnă) s-ar putea să aibă o nouă baterie cu durată de viață mai mare.

Aceasta afirmație vine din partea lui Ming-Chi Kuo, care a fost informat despre un parteneriat între Apple și furnizorii chinezi de baterii Jialianyi.

Parteneriatul are la bază folosirea unei noi tehnologii, intitulată „soft board”.

Analistul menționează că iPhone 13 și iPhone 13 Mini vor fi primele modele de la Apple care vor avea această tehnologie pentru baterii, în condițiile în care, până acum, compania a folosit soft board-ul doar pentru antenele LTE ale telefoanelor.

sursa foto: Go4IT.ro

Dimensiuni reduse, perfromanță sporită

Bateriile soft-board se bazează pe un material special, numit LCP (Liquid Crystal Polymer). Acestea au mai puține straturi pe circuit board față de cele folosite până acum la iPhone-uri, crescând astfel capacitatea bateriei fără a fi necesară creșterea dimensiunilor acesteia.

Adică marime redusa, capacitate crescuta cu viteza mai mare și latență joasă în ceea ce privește transferul de date.

Se estimează că 40-50% din producția de baterii soft-board de la Jialianyi va fi rezervată de către Apple pentru iPhone 13 și varianta sa Mini.

La rândul său, compania din China se așteaptă să obțină profituri uriașe prin acest parteneriat, căci Apple va renunța la o bună parte din ceilalți furnizori cu care lucra în trecut.

sursa foto: fresherslive.com

Bateri chinezești, ecran sud-coreean

Cu avantajele tehnologiei soft-board, Apple nu ar mai avea de ce să sacrifice din dimensiunile iPhone-urilor. De fapt, avand o baterie puternică dar mică, modelele ar putea deveni din ce în ce mai subțiri.

Interesant este că observația coincide cu o alta știre importantă. Compania sud-coreeană – LG – lucrează la un display OLED pentru viitoarea generație iPhone.

Aceste display-uri vor reduce din consumul bateriei cu până la 20%, lăsând energia să fie folosită de alte funcții mai importante.

Se zvonește că OLED-urile acestea vor face parte dintr-o noua serie de display-uri de 120Hz, care vor fi folosite pe viitoarele gadget-uri Apple.

sursa: zonaIT.ro
sursa foto: iDevice.ro

Cele mai citite

Related Articles