[VIDEO] Misiunea de salvare a bolnavilor cu COVID-19 din Italia s-a încheiat cu succes! După 14 zile, cadrele medicale, au ajuns acasă. Medicul Ema Pascal, din secţia ATI Reşiţa a salvat vieţi la spitalul din Lecco

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban la întâmpinarea medicilor și asistenților români care revin din misiunea în Italia #LudovicOrban #MisiuneItalia

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban la întâmpinarea medicilor și asistenților români care revin din misiunea în Italia#LudovicOrban #MisiuneItalia

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Sâmbătă, 25 aprilie 2020

Cadrele medicale care au plecat în urmă cu două săptămâni, în Italia ca să ajute bolnavii infectaţi cu noul coronavirus s-au întors astăzi, în România!

Misiunea acestora, s-a încheiat cu succes. Aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române a aterizat la Baza 90 Aeriană Otopeni în urmă cu puţin timp. Printre aceşti medici se află şi Ema Pascal, medic în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Reşiţa. Aceasta a activat ca voluntar, la spitalul din Lecoo şi timp de 14 zile a îngrijit bolnavii în stare grava care suferă de Covid -19.

În plină stare de urgenţă, medicii salvează vieţi, uneori sacrificându-şi propria viaţă! Este şi cazul medicului Ema Pascal, un adevărat profesionist în sănătate care a ales să-şi practice profesia în cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa.

Aşa cum vă spuneam în articolele anterioare, Ema locuieşte în Timişoara şi face zilnic naveta la unitatea medicală din Reşiţa. Şi-a ales profesia de medic în cadrul specializării ATI din dorinţa de a ajuta oamenii şi o face cu multă determinare şi profesionalism.

Cum a fost prima experienţă a medicului Ema Pascal, în gestionarea bolnavilor cu noul coronavirus şi cum arată plămânii acestor bolnavi infectaţi cu COVID-19 am aflat de la ea, imediat după ce a plecat în Italia.

„Primul meu contact cu pacienţi cu COVID 19 a fost aici la Reşiţa şi vă pot asigura că ne-am organizat foarte bine, colegii mei sunt adevăraţi profesionişti şi fac faţă cu brio acestei epidemii de COVID-19, se lucrează şi se respectă protocoalele. Când am intrat în contact cu primul pacient vă pot spune că nu mi-a fost frică dar am lucrat destul de greu din cauza echipamentului, nu prea poţi să respiri cu masca specială, avem anumite manevre care oricum te solicită, e dificil dar cu foarte multă răbdare se poate lucra, dacă facem lucrurile aşa cum trebuie nu avem de ce să ne facem griji. Oamenii care ajung la ATI au un trecut medical, cu multiple comorbidităţi şi atunci dacă se mai suprapune şi această pneumonie dată de COVID-19, starea lor, sigur că se poate agrava foarte mult. Acest nou coronavirus, se vede la prima radiografie pe care noi o facem, mai mult în periferia plămânului, bilateral, de obicei la baza plămânilor acolo se instalează COVID-19 deci la prima vedere, îţi dai seama că nu e ca orice pneumonie, e o pneumonie mult mai gravă!”, ne-a declarat Ema, în urmă cu câteva săptămâni.

Cert este că în urma acestei experienţe, Ema Pascal s-a întors din Italia cu un bagaj important de informaţii medicale, pe care le poate aplica fără probleme în secţia de ATI a Spitalului Judeţean Reşiţa.

Ema Pascal este un adevărat model pentru societate dar şi pentru tinerii din ziua de azi, chiar dacă ea prin modestia de care dă dovadă nu vrea sa accepte rolul de EROU în acest război cu COVID-19, război ce se dă pe viaţă şi pe moarte.

Cum a fost această experienţă pentru medicul Ema Pascal, o să aflăm împreună, în scurt timp!

În aeronava cu care au călătorit cadrele medicale, au fost transportate și aparatele donate de Papa Francisc spitalului din Suceava, cel mai mare focar de COVID-19 din România. Este vorba despre cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii care suferă de noul coronavirus.

Sursa foto: INQUAM PHOTOS – George Călin

Cele mai citite

Related Articles