Poluarea cu praf de steril de la Moldova Nouă, capitol închis?

Cu o întârziere de peste un an, problemele de poluare provocate de iazul de decantare Boșneag, de la Moldova Nouă, ce aparține de societatea Moldomin, par a fi rezolvate. Prefectul judeţului Caraş – Severin, Matei Lupu, a fost prezent, zilele acestea, la primul test al instalaţiei de umectare:

,, Mă bucur că s-a făcut montarea aspersoarelor şi a avut loc prima probă, asta este un lucru deosebit. Proiectul merge mai departe şi se finalizează într-o perioadă scurtă de timp. Scăpăm de praf, scăpăm de poluare. Este o soluţie care s-a discutat de mult timp şi Guvernul, prin Ministerul Economiei, a deblocat sumele necesare pentru finanţare proiectului. Eu zic, ca maxim într-o lună acest proiect va fi finalizat,,

Deocamdată, aspersoarele au fost montate pe o suprafaţă de 40 de hectare din cele peste 100 de hectare. Soluția tehnică a fost acceptată de Comisia Europeană astfel încât particulele fine de praf să nu mai fie luate de vânt și să polueze localitățile limitrofe şi ţara vecină, Serbia. Valoarea investiţiei este de aproximativ 1,7 milioane de euro.

(Marius Căruntu)

Cele mai citite

Related Articles