Şcoala duală la Caransebeş: o nouă întâlnire între factorii de decizie

311

Învățământul dual prinde contur la Caransebeș. O nouă întâlnire între primarul municipiului Caransebeș, directorii liceelor tehnologice și agenții economici interesați în implementarea acestui sistem a avut loc luni, 15 octombrie 2018.

Agenții economici, e drepţ au fost prezenți într-un număr mai mic și mai mult din industria prelucrării lemnului, dar au fost și directorii liceelor tehnologice, precum și dna director Bona, de la Reșița, care a adus cu ea și un elev care ne-a prezentat ce înseamnă învățământul dual din perspectiva unui tânăr implicat în acest sistem.

Cred că acest învățământ nu trebuie să se adreseze doar tinerilor care nu reușesc la învățământul teoretic, o astfel de profesionalizare le-ar asigura un viitor și un trai cât mai decente, prin învățarea unei meserii”, a declarat edilul Borcean.

În perioada următoare, primarul împreună cu directorii liceelor tehnologice vor merge la firmele care s-ar putea implica în acest proiect pentru a le prezenta condiţiile şi avantajele învățământului dual.

Oferta educaţională care cuprinde clasele şi numărul de elevi trebuie definitivată până la jumătatea lunii noiembrie, astfel încât anul viitor să demareze şi în Caransebeş şcoala duală.

foto facebook

Valentina Adam