Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale – în vizită la Arad

106

Prefectul Judeţului Arad, Florentina Horgea, a primit astăzi, vizita Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, prezent la Arad cu scopul de a evalua şi analiza evenimentele aflate în pregătire şi sunt preconizate a se desfăşura în municipiu şi judeţ cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri.

Vizita s-a datorat şi deblocării situaţiei amplasării în oraşul reşedinţă de judeţ a Monumentului Marii Uniri.

Aşa cum am reuşit să deblocăm situaţia amplasării Monumentului Marii Uniri la Alba Iulia, părţile stabilind, în prezenţa noastră, soluţiile practice şi eficiente, respectiv etapele care urmează să se desfăşoare, cu responsabilităţile ce le revin, până la finalizarea în timp optim a montării acestui monument, tot aşa nădăjduiesc să deblocăm şi la Arad aceeaşi situaţie. Avem toată disponibilitatea şi subliniez acest lucru, toată disponibilitatea, pentru a găsi aceeaşi rezolvare, ca la Alba Iulia, şi în municipiul Arad” – a declarat Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu.

Domnia sa a efectuat inclusiv o vizită în teren, pentru a constata măsura în care municipalitatea a procedat în privinţa demersurilor necesare amplasării Monumentului Marii Uniri. “Practic, prin Hotărârea Consiliului Municipal Arad nr. 138, din 16 aprilie 2018, situaţia amplasării Monumentului ar fi trebuit să fie considerată deblocată. Primarul Municipiului Arad a fost mandatat să realizeze documentaţia tehnică impusă de lege, cu obţinerea tuturor avizelor şi acordurilor obligatorii, pentru ca această amplasare să se înfăptuiască. După două luni, anumite lucruri ar fi trebuit să se întâmple. Vom afla, cu siguranţă, în cursul zilei de astăzi, care este situaţia exactă şi cum anume se vor pune lucrurile în mişcare” – a mai spus George Ivaşcu, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale.

(Ada Botezan)