Pietonii indisciplinați, în vizorul polițiștilor locali din Arad

     Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au desfășurat ieri, o amplă acțiune având ca scop conștientizarea pietonilor asupra pericolelor la care se expun atunci când aleg să traverseze strada prin locuri nepermise sau se grăbesc să treacă, deși culoarea semaforului electric este roșie.

Filtrele de polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au fost amplasate în mai multe zone din municipiu: pe Calea Aurel Vlaicu, în zona Fortuna și în Piața Gării precum și în proximitatea Primăriei.

Cu toate că acțiunea de astăzi s-a derulat pe linie de prevenție, polițiștii locali au împărțit și amenzi pietonilor indisciplinați.

“Pietonii identificați de echipele de la Serviciul Circulație pe Drumurile Publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, încălcând regulile de circulație, au riscat sancțiuni prevăzute de legislația în vigoare. Astfel, conform OUG 195/2002 traversarea drumului public prin alte locuri decât cele permise se sancționează cu amendă de 290 lei”, a punctat Directorul Direcției Generale Poliția Locală Arad, Florin Barna.

În numai câteva ore, 48 de procese-verbale de contravenție au fost întocmite pe numele pietonilor certați cu legea. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 13.920 lei.

Redacția Radio Reșița

Cele mai citite

Related Articles