Halep va juca al zecelea sfert de finală consecutiv în 2017

73

După ce a învins-o pe Anastasija Sevastova, joi, Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale unui turneu WTA pentru a 11-a oară în acest sezon şi pentru a zecea oară consecutiv, ceea ce confirmă faptul că românca este cea mai constantă jucătoare a momentului.

Miami (Premier Mandatory), Stuttgart (Premier), Madrid (Premier Mandatory), Roma (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Eastbourne (Premier), Wimbledon (Grand Slam), Washington (International) şi Toronto (Premier 5) sunt ultimele nouă turnee jucate de româncă, înainte de Cincinnati şi la care ea a ajuns cel puţin până în faza sferturilor de finală.

Din păcate pentru Halep, aceasta a reuşit să se impună în doar unul dintre acestea, la Madrid, şi să ajungă până în finală doar la alte două, la Roma şi Roland Garros.

În afara celor zece turnee amintite mai sus, Simona Halep are un sfert de finală şi la St Petersburg (International), faza în care n-a mai evoluaţ întrucât s-a retras înainte de meciul cu Natalia Vikhlyantseva.

Singura jucătoare care o depăşeşte pe Halep la numărul de sferturi de finală jucate în 2017 este Caroline Wozniacki, care a atins această fază de 13 ori.

Auckland (International), Sydney (Premier), Doha (Premier), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), Miami (Premier Mandatory), Charleston (Premier), Roland Garros (Grand Slam), Eastbourne (Premier), Wimbledon (Premier) Bastad (International) şi Toronto (Premier 5) sunt cele 12 turnee la care daneza a evoluat în sferturile de finală, înainte de a se prezenta la Cincinnati. La şase dintre acestea, ea a ajuns până în ultimul acţ acolo unde a pierdut însă de fiecare dată.

Viitoarea adversară a Simonei Halep de la Cincinnati, Johanna Konta, a avut la rândul ei un an foarte bun, cu opt prezenţe în sferturile de finală. Înaintea turneului din Ohio, britanica a ajuns între ultimele opt jucătoare şi la Shenzhen (International), Sydney (Premier), Australian Open (Grand Slam), Miami (Premier Mandatory), Nottingham (International), Eastbourne (Premier) şi Wimbledon (Grand Slam).

Konta are două titluri câştigate în acest an, la Sydney şi Miami, şi o finală pierdută la Nottingham.

Sfertul de finală de la Cincinnati, Johanna Konta – Simona Halep, va fi transmis la Digi Sport 2, sâmbătă dimineaţa, de la ora 2:00.

 sursa foto: digisport.ro