Pe platoul Sekul începe azi primul festival 100% hip-hop din România

S.F.P FB Header Monochrome

Pe platoul turistic Secu din apropierea Reșiței se desfășoară de astăzi Forest Park Festival, o premieră pentru vestul țării.

Acesta este dedicat celor 5 elemente structurale ale culturii urbane hip-hop și anume: DJ, MC, Beat-Box, Graffitti și B-boy. Vor avea loc concerte specifice genului, proiecții în aer liber, campionate de turntable, graffiti și airsoft, ne-a transmis unul dintre organizatori, Andrei Miron. De astăzi, timp de patru zile, peste 80 de artiști din întreaga țară vor întreține atmosfera timp de patru zile, pe scena de pe malul lacului. In cadrul stațiunii Secu, se află în curs de implementare un proiect ce susține repoziționarea acesteia pe harta turistică, pornind prin realizarea primei ediții a acestui festival de muzică Hip-Hop.

“FOREST PARK FESTIVAL” vizează:

1.CONCERTE în aer liber, unde vor urca pe scena, rand pe rand, timp de 4 zile, artisti consacrati ai genului: Grupul de Rezistenta, Chimie, Dragonu, Carbon, Flou Rege, Omu Gnom, Unda Comna. Ne vor introduce in lumea energica a hip-hopului baietii de la Bucharest Underground CocKtail, invitati speciali in deschidere pentru, a da start primului festival 100% hip-hop din Romania. Acestia vor dansa intr-un B-boy Showcase reprezentativ culturii. Totul se va desfasura pe scena de pe malul lacului, numită si LAKE STAGE.

2.Campionatul de TURNTABLISM, organizat de: Tabara de Scratch Romania Comunitatea Turntablistilor Romani cu ajutorul CHRONIC , Szekul Forest Park, Trip Factory, On the Vibe Side, gazduit de Dj Limun, va aduce invitati precum: Vlad Dobrescu, Dj Dox, Slim Rocka, Tecko Starr, Dj Albu etc. Inscrierile se fac pe site-ul http://tsr.turntablism.ro/ sau pe contact@turntablism.ro. Participantii vor fi jurizati de catre Dj Undo, Dj Grigo, Dj Sfera pe durata a patru runde iar criteriile jurizarii vor fi in mare parte skill-uri tehnice si flow dupa cum urmeaza: skill-uri tehnice/flow: 50%; originalitate: 30%; muzicalitate: 20%.

3.Organizarea de SEMINARII şi WORKSHOP-uri care să aiba ca scop dezbateri pe tema imbunatatirii imaginii Statiunii Secu si reclasificarea acesteia din punct de vedere turistic. Astfel de prezentari vor fi sustinute de Radu Rusu, presedintele EcoStuff Romania, Andrei Balbarau presedintele Asociatiei Cogito etc . Ne vom adresa persoanelor care işi desfaşoara activitatea, atat în mediul de afaceri, in cel academic, in mass-media, publicitate şi relaţii publice, cat si cetatenilor orasului Resita, interesati de dezvoltarea statiunii si dornici de a interveni intr-un mod interactiv in subiectele discutate, alaturi de invitatii nostrii.

4.CINEMATOGRAF in aer liber, proiect sustinut de Asociatia Cogito, unde intr-un ambient perfect, in amfiteatrul pus la dispozitie de catre conducerea Szekul Forest Park, vor fi proiectate cateva dintre filmele salvate pe rolele recuperate din cinematografele dezafectate din Romania. Printre acestea se numara si renumita capodopera Fantoma de la Opera, recuperata aproape integral.

5.FOTBAL American, competitie demonstrativa organizata de echipa locala Resita Locomotives, in cadrul careia doritorii vor putea participa la diferite concursuri de recrutare. Asociația Club Sportiv „Reșița Locomotives” constituie un proiect ce a luat naștere în toamna anului 2012 si care in sezonul anului 2013 a jucat alaturi de echipa “Timișoara 89ers”, ca mai apoi sa o ia pe propriul drum cu un lot de 28 de jucători, 30 de seturi de echipamente complete și o dorință mare de a demonstra că pot face față unui campionat național și că Reșița merită să aibe o echipă de fotbal American.

6.Graffiti DEMO, sustinut de Szekul Forest Park prin punerea la dispozitia artistilor a peretilor din incinta platoului si a unui procent considerabil din materialele necesare demonstratiei. In acest cadru iubitorii vor avea parte si de un concurs, organizat de membrii Familiei Zam Zam, Easy si Neks, cat si de Asociatia Trip Factory.

7.Airsoft DEMO, organizat de catre cei din Asociatia D.T.M Resita si cei din Umbrella Division Resita, echipe locale ce vor oferi initiere doritorilor, ocazia de a se inscrie in club, sau de a testa armamentul si echipamentele din dotare.

sursa foto:TripFactory.ro

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles