drum driglovat

La Reşiţa se taie ca în codru. Locuitori din cartierul Driglovăţ vor să interzică tăierile de pădure din zonă, care, după părerea lor, se fac în condiţii improprii de către un operator economic angajat de Direcţia Silvică a judeţului Caraş-Severin. Ei spun că utilajele de mare tonaj deteriorează drumurile de acces şi le afectează chiar limitele de proprietate, rupându-le gardurile şi înfundându-le rigolele. Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Caraş-Severin a efectuat recent controale în zonă, iar operatorul economic a fost amendat cu 1000 de lei pentru nerespectarea amenajamentului silvic şi a depozitării necorespunzătoare a materialului lemnos exploatat, a declarat şeful instituţiei Romel Buzescu. Acesta spune că instituția pe care o conduce nu face altceva decât să controleze exploatarea masei lemnoase, conform legii: „Atâta timp cât pădurile sunt în proprietatea statului și în administrarea Direcției Silvice, noi trebuie să respectăm verificarea amenajamentului silvic și să verificăm dacă tăierile de arbori care se impun se realizează conform acestuia. În ceea ce priveşte transportul materialului lemnos pe drumurile municipiului, de la punctul de lucru spre depozit, este problema agentului economic care efectuează exploatarea în perimetrul vizat, care are obligaţia să obţină avizele necesare de la poliţia rutieră a municipiului şi primăria urbei şi să lase curată suprafaţa avută în exploatare”, a mai spus Romel Buzescu.

… şi ne-am adresat şi Primăriei municipiului de pe Bârzava şi am aflat de la purtătorul de cuvânt Roxana Topală că, la nivelul administraţiei publice locale nu au fost solicitate avize în vederea folosirii căilor de acces auto pentru transportul materialului lemnos, provenit din exploatările, din cartierul Driglovăţ. Potrivit acesteia, în acest sens, nu au fost elaborate aprobările necesare pentru circulaţia vehiculelor de tonaj şi urmare solicitărilor Radio România Reşiţa se vor face verificări din partea poliţiei locale şi a poliţiei municipiului, cu privire la nerespectarea regulilor de circulaţie pe porţiunea de drum amintită.

Lucrători din cadrul poliţiei locale vor intensifica, în zilele care urmează, verificările în cartier, a mai spus aceasta.

Vom reveni cu informaţii.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a urmărit subiectul şi consemnează:

 

 

(Hardy Cvoica)