România a coborât un loc în clasamentul pe medalii de la Jocurile Francofoniei

Loredana OhaiDelegaţia României ocupă locul 4 în clasamentul pe medalii la Jocurile Francofoniei de la Nisa (Franţa), joi seara, când au mai rămas trei zile de competiţie, cu 5 medalii de aur, 6 de argint şi 3 de bronz.
România este devansată de Franţa, 15-13-10, Canada, 9-8-12, şi Polonia, 6-2-12.

Judoka Loredana Ohâi (foto) din Caransebeş a adus o medalie de argint Românie, joi, în limitele categoriei 57 kg. Sportiva, descoperită de antrenorul Ion Radu de la clubul Energetica din Caransebeş, a fost învinsă în finală de franţuzoaica Morgane Brunet.

Cele cinci medalii de aur ale României au fost aduse de luptătoarele Mădălina Lunguraru (cat. 48 kg) şi Beatrice Oancea (cat. 67 kg), de atleţii Sergiu Ursu (aruncarea discului) şi Ancuţa Bobocel (3.000 m obstacole), precum şi de perechea Hunor Szocs/Cristina Hîrîci la tenis de masă (dublu mixt). Medaliile de argint au fost adjudecate de echipa de tenis de masă (Hunor Szocs, Cristina Hîrîci), luptătorul Adrian Ionuţ Moise (cat. 66 kg – stilul liber), judoka Diana Alexandra Kovacs (ca.t 48 kg), Cristina Matei (cat. 52 kg) şi Loredana Ohâi (cat. 57 kg) şi atleta Andreea Ogrăzeanu (100 m). Cele trei medalii de bronz au revenit atleţilor Bianca Răzor (400 m), Adrian Vasile (săritura în lungime) şi luptătorului Andrei Victor Franţ (cat. 84 kg – stilul liber).

Echipa feminină de baschet a României a fost învinsă joi cu 72-56 în meci pentru locurile 5-8.
România mai are asigurate două medalii, în probele de simplu la tenis de masă, Cristina Hîrîci şi Hunor Szocs fiind calificaţi în finale.

Jocurile Francofoniei de la Nisa, la care România participă cu 40 de sportivi (17 concurează la atletism, 13 la baschet, 4 la judo, 4 la lupte libere şi 2 la tenis de masă), se vor încheia pe 15 septembrie.

Cele mai citite

Related Articles