accident grav

Două autocare pline cu pasageri s-au ciocnit, în această dimineaţă, la ieşirea din ţară, în Nădlac. Trei oameni au murit, iar alţi 21 au fost răniţi. Unul dintre autocare venea din Spania, iar celălalt plecase din Târgu Secuiesc, cu destinaţia Ungaria.

Update ora 7.00

„La locul accidentului au fost mobilizate 11 ambulanţe, patru echipaje SMURD şi şapte echipaje ale serviciului judeţean de ambulanţă. Au fost evaluate 36 de victime. Este vorba de trei decedaţi, doi pacienţi în stare critică, restul fiind stabili. La Unitatea de Primiri Urgenţe Arad avem în acest moment 21 de victime, dintre care două în stare critică şi 19 stabile. Din cei stabili, patru sunt copii”, a declarat Monica Puticiu, coordonator SMURD Arad.

******************************************

Persoanele decedate sunt şoferi, doi din autobuzul care venea de la Târgu Secuiesc şi unul din cel care venea din Spania. Din declaraţiile martorilor, se pare că accidentul a avut loc la ora 3.30, în condiţii de vreme rea, pe ploaie, într-o curbă de 90 de grade. Autocarul care venea din Spania a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit de autobuzul care făcea cursa Târgu Secuiesc – Budapesta. Pasagerii spun că e greu de apreciat viteza maşinilor. Cei din autocarul care venea din Spania au spus totuşi că acesta circula cu 80-90 de kilometri la oră. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, în cele două autocare s-au aflat aproximativ 100 de pasageri. Până la sosirea altor autocare cu care să-şi continue drumul, aceştia au fost duşi la sediul Căminului Cultural din Nădlac, unde au primit cazare, mâncare şi apă.

Sursa:  Digi24