Mâncarea din grădiniţe, neavizată de medici

gradinita

25% din unităţile de învăţământ din Caraş-Severin nu deţin nici acum autorizaţie sanitară de funcţionare, la mai bine de o lună de la începerea anului şcolar. Deoarece nu au apă potabilă curentă şi nici grupuri sanitare corespunzătoare, 100 de şcoli nu au primit aviz.
Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a verificat luna trecută 72 unităţi de învăţământ, constatând o serie de neconformităţi: săli de clasă cu pardoseli deteriorate şi pereţi nezugrăviţi, mobilier degradat, cabinete medicale şcolare fără vestiare pentru personalul medico-sanitar şi fără izolatoare.
Unele şcoli nu dispun de spaţiu separat pentru păstrarea laptelui şi cornului. Această situaţie a fost constatată la şcoala gimnazială Bozovici, grădiniţa nr. 3 din Reşiţa şi grădiniţele cu program normal din Soceni şi Jupa. La Bocşa, grădiniţele nu au meniurile avizate şi asta din cauza lipsei unui medic şcolar. De asemenea, s-a constatat că sălile de clasă şi atelierele de la Liceul Tehnologic Trandafir Cocârlă din Caransebeş sunt neigienizate.

(Mirabela Afronie)

De același autor

Related Articles