Se reia plata indemnizațiilor, dar nu oricum…

adrian sanda secretar de stat

Adrian Sanda, secretar de stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945 – 1989 a fost prezent astăzi la Reşiţa pentru a se întâlni cu reprezentanţii asociaţiilor de revoluţionari din Caraş-Severin.
La conferinţa de presă pe care a susţinut-o, a vorbit în special despre memorandumul înaintat Primului Ministru legat de alocarea fondurilor necesare la bugetul de stat pentru anul 2015 în vederea reluării plăţilor privind indemnizaţiile reparatorii. Acestea însă vor fi stabilite pe baza unor criterii riguroase care urmăresc stabilirea corectă a meritelor celor care s-au aflat în mijlocul evenimentelor din 89.
La această oră, în România, sunt înregistraţi circa 2000 de urmaşi ai eroilor decedaţi în revoluţie, 2.600 înregistraţi ca răniţi , 800 ca arestaţi şi 16.000 sunt luptători cu merite deosebite în timpul evenimentelor. La reuniune a participat și prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, care a mărturisit că la revoluție avea 16 ani, dar a fost în stradă în acele zile.

revolutionari la masa rotunda

(Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles