procuror-valentin-carstea-dna-640x426

VALENTIN CÂRSTEA, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, acuzat de luare de mită şi complicitate, fals intelectual și trafic de influenţă este cercetat sub controlul judiciar.

Inculpatul VALENTIN CÂRSTEA este suspectat că, în calitate de cadru didactic la Universitatea Europeană „Drăgan” din municipiul Lugoj, a promovat un student, la disciplina pe care o preda, fără ca acesta să se prezinte efectiv în data şi la locul susţinerii examenului. Inculpatul a completat documentele de examinare cu nota opt, prin aceasta atestând falsul.
In plus, în urma unei înţelegeri cu studentul respectiv, inculpatul Valentin Cârstea s-a angajat că va desfăşura activităţi persuasive pe lângă alte cadre didactice din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii din Lugoj, astfel încât să le determine să îl promoveze ilegal.
În schimbul acestor demersurilor, Valentin Cârstea a primit de la student diverse bunuri în valoare totală de 9.000 de lei.
Cît timp se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligaţii între care : să se prezinte la DNA ori de câte ori este chemat, să nu părăsească ţara – decât cu încuviinţarea procurorului, să nu exercite profesia de procuror şi nici de cadru didactic.
Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa foto: pressalert.ro
(Daniela Tudor)