ziua armatei (3)

ora 9.00

Ziua Armatei României este marcată astăzi la Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin din Reşiţa. În această dimineaţă, la sediul unităţii a avut loc o „Adunare Solemnă”. Porţile Centrului militar vor fi deschise până la ora 14.00 tuturor celor cere doresc să afle mai multe despre cariera militară.

ora 11.00

Militarii din Caraş-Severin îşi sărbătoresc ziua alături de copii. Sediul Centrului Militar din Caraş-Severin găzduieşte la această oră o serie de activităţi menite să marcheze împlinirea a 70 ani de la acţiunile de eliberare a teritoriului naţional.

Centrul militar din Caraş-Severin este animat la această oră de zeci de copii din Reşiţa şi Bocşa care au răspuns invitaţiei de a afla mai multe despre armata României sărbătorită în fiecare an, pe 25 octombrie. Manifestările din garnizoana Reşiţa au început încă din 30 septembrie când au fost comemoraţi eroii căzuţi în luptă în zonele Reşiţa şi Anina. În această săptămână au avut loc campanii informative în mai multe unităţi de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ, iar astăzi la CMJ a fost organizată o adunare solemnă la care au participat cadre militare active, în rezervă şi în retragere din Caraş-Severin. Colonelul Ion Pasăre, comandantul Centrului militar a dat citire mesajului ministrului Apărării Naţionale cu acest prilej, dar au fost evocate şi momentele de luptă consumate pe teritoriul judeţului în cel de-al doilea război mondial.

Astăzi este şi ziua Porţilor deschise la CMJ, fiind aşteptaţi până la ora 14.00 peste 400 de elevi de gimnaziu şi liceu din Reşiţa şi Bocşa, cărora le va fi arătată tehnica de luptă, li se va vorbi despre oferta educaţională din ministerul apărării. Totodată, aceştia vor viziona filme documentare despre forţele armatei.

Mâine, de la ora 13.00 va avea loc o ceremonie militară şi religioasă, la monumentul eroilor din „Piaţa Tricolorului” din Reşiţa.

(Sebastian Dragomir)

(Sebastian Dragomir)