Politia de Frontiera

Un poliţist de frontieră din Mehedinţi a refuzat să primească o mită în valoare de 1000 de lei.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au prins în flagrant un bărbat care a oferit mită 1000 lei unui poliţist de frontieră.

În seara zilei de 21 octombrie, în timp ce conducea un autocamion pe ruta Bozovici (jud. Caraș-Severin) – Drobeta Turnu Severin (jud. Mehedinți), bărbatul, despre care existau informaţii că se ocupă cu traficul ilegal de material lemnos, a fost oprit în trafic în localitatea Gura Văii de un lucrător al poliției de frontieră pentru efectuarea unui control. Conducătorul auto i-a oferit polițistului 1000 lei pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru conducere fără permis, fapt refuzat de politistul de frontieră mehedinţean.

Ca urmare a acțiunii de flagrant, bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Acesta a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi în vederea audierii pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi luării măsurilor ce se impun.

(Adina Niţă)