Ciupercile otrăvitoare bagă reşiţenii în spital!

ambulanta ciuperci

După precipitaţiile din ultima perioadă, ciupercile au apărut în păduri şi aşa cum s-au înmulţit acestea, a crescut şi numărul victimelor care fie au ajuns la spital, fie s-au tratat cu leacuri băbeşti acasă. Pieţele reşiţene sunt pline de ciuperci. Comercianţii de ocazie le culeg şi le vând la preţuri destul de piperate. Când vine vorba de ciupercile culese de pe deal, părerile sunt împărţite. Sunt destule gospodine care merg personal la cules, unele pun chiar şi zacuscă pentru iarnă.

La polul opus sunt şi reşiţeni sceptici, care nu ar mai cumpăra ciuperci de la vânzătorii ambulanţi pentru nimic în lume. Lunar la Spitalul Judeţean de Urgenţa din Reşiţa ajung aproximativ 5 cazuri, după ce s-au întoxicat cu ciuperci. Oamenii ar trebui să evite pe cât posibil consumul ciupercilor culese de personele neavizate, susţine medicul Emil Bunda. De exemplu, o singură ciupercă otrăvitoare, chiar dacă este mai întâi fiartă şi apoi preparată, poate omorî o familie întreagă.
Chiar dacă vă consideraţi un fin cunoscător şi aţi mîncat ani la rînd ciuperci din pădure, renunţaţi la acest obicei, deoarece riscurile de a vă intoxica sunt foarte mari!

(Daiana Roşca)

Cele mai citite

Related Articles