Braconaj electric la Gogoşu

aparat electric

Trei persoane care pescuiau cu aparatură electrică pe braţul Gogoşu la fluviului Dunărea au fost surprinse în flagrant de poliţiştii de frontieră mehedinţeni. Înainte de a fi prinşi, cei trei braconieri, toţi din localitatea Ostrovul Mare, au reuşit să captureze o însemnată cantitate de peşte din specia somn, cu ajutorul unui acumulator auto, unui aparat electric şi a doi conductori de cupru pe care îi aruncau în apele fluviului. Infracţiunea a fost comisă duminică seara la kilometrul fluvial 862, 5 al fluviului, în apropiere de Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier II.
„Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au observat pe fluviu o barcă metalică neîmatriculată în care se aflau două persoane care desfăşurau activităţi suspecte de pescuit comercial, acestea fiind coordonate de o a treia persoană de pe mal. În urma legitimării şi identificării celor trei persoane, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt N. Marius în vârstă de 37 ani, M. Florin în vârstă de 37 de ani şi C. Mirel în vârstă de 41 ani, toţi din localitatea Ostrovul Mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Mehedinţi, comisar şef Valeriu Pera. În cauză s-a întocmit lucrare penală, în care se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale săvârşirii infracţiunilor de pescuit electric şi de deţinere a unor aparate şi dispozitive care distrug resursele acvatice vii prin electrocutare, a adăugat Pera.
Specialiştii spun că metoda de braconaj prin pescuit electric este cea mai nocivă pentru peşte deoarece afectează reproducerea speciei, iar porţiunea respectivă unde se execută asemenea gen de activităţi se depopulează.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles