Fotor0401104051

Medicul Sebastian Telbis, angajat al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin a fost condamnat la doi ani şi jumătate închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de trei ani. În plus Tribunalul Caraş-Severin l-a obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă 90 de zile, la Primăria Reşiţa. De asemnea, nu mai are dreptul de a exercita, ca medic, o funcţie publică de conducere sau de execuţie, în structurile instituţiilor publice de asigurări sociale/de sănătate ale statului român. Sebastian Telbis nu mai poate nici să presteze servicii profesionale, sub orice formă, către structurile instituţiilor publice de asigurări sociale/de sănătate; face excepţie exerciţiul profesiei de medic în cadrul formelor private de exercitare a acestei, cu executarea contractelor-cadru cu CNAS.
Sebastian Telbis a fost acuzat de luare de mită de la Iova Moza, pentru facilitarea încheierii unui dosar de pensionare pe caz de boală în mod ilegal. Acţiunea a fost intermediată de fostul senator Iosif Secăşan, cercetat şi el în aceelaşi dosar şi care pentru complicitate la infracţiuni de corupţie a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de trei ani. Şi Iosif Secăşan va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii, pe o perioadă 90 de zile, la primăria Reşiţa.
Iova Moza, a primit un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere timp de doi ani şi jumătate. Şi fostul pădurar va munci în folosul comunităţii, la primăria Oraviţa, pe o perioadă de 60 de zile. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

(Mirabela Afronie)