trafic de tigari (2)

Poliţiştii de frontieră din Mehedinţi au descins în trei locaţii din municipiul Drobeta Turnu Severin, folosite de traficanţii de ţigări ca depozite ilegale. Din locaţiile respective şi în urma desfăşurării unor alte acţiuni de combatere a contrabandei, poliţiştii de frontieră au confiscat în ultima săptămână peste 1000 de pachete cu ţigări în valoare de 12.000 de lei. „Poliţiştii de frontieră severineni au descins în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Severin în trei locaţii folosite ca depozite de ţigări de către cetăţeni din municipiul Turnu Severin, persoane suspectate că se ocupa cu traficul cu produse accizabile”, spune purtătorul de cuvânt al STPF Mehedinţi, comisar şef Valeriu Pera.
În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul lui D. Dan în vârstă de 45 de ani, poliţiştii de frontieră au descoperit un număr de 820 de pachete cu ţigări marca Ashima, Pall Mall şi Winston de proveninţă Muntenegru şi Serbia. În alte acţiuni de combatere a contrabandei desfăşurate la sfârşitul acestei săptămâni poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat alte 200 de pachete cu ţigări netimbrate.
„În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false”, a adăugat Valeriu Pera.
Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea genuri de fapte este închisoare între 1 an şi 4 ani.