[UPDATE] Angajaţii UCMR nu vor primi salarii compensatorii

ucmr-somaj

Cei 100 de salariaţi din UCM Reşiţa care vor fi disponibilizaţi din data de întâi octombrie au primit deja preavizele, ne-a precizat liderul sindicatului 1771, Jivomir Tovladiaţ. Acesta a mai declarat că angajaţii nu vor primi la concediere nicio plată compensatorie din cauza faptului că intreprinderea se află sub administrare judiciară.

Sindicatul 1771 din UCM Reşiţa poartă, în aceste zile, discuţii cu patronatul şi reprezentanţii Euroinsolv – administratorul judiciar al companiei, pentru prelungirea şomajului tehnic acordat salariaţilor uzinei. Până la sfârşitul acestei luni, 900 din cei 1.500 de angajaţi sunt în şomaj din cauza lipsei comenzilor. Se aşteaptă rectificarea bugetului companiei Hidroelectrica, ce a promis că va aloca fonduri în trimestrul IV al acestui an pentru reparaţiile capitale la două din hidrocentralele sale, reparaţii ce vor fi executate de UCM Reşiţa.

***

După două săptămâni de negocieri cu lichidatorul Euroinsolv, liderii sindicatului 1771 din UCM Reşiţa au reuşit să obţină reducerea numărului de angajaţi ce vor părăsi uzina reşiţeană din întâi octombrie. Liderul sindical, Jivomir Tovladiaţ, a declarat în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa că vor fi disponibilizate doar 100 de persoane, în loc de 200. Acestea vor fi din rândul celor indirect productivi.

De același autor

Related Articles