Centru ABC1

După 12 luni de intensă activitate educaţională şi culturală, Centrul aflat în administrarea Serviciului public de asistenţă socială din cadrul Primăriei municipiului de pe Bârzava, a ajuns astăzi la ceasul bilanţului aniversând un an de existenţă.  30 de copii beneficiază zilnic de serviciile şi activităţile educative ale acestui obiectiv amenajat întocmai pentru a suplini nevoile speciale ale acestora, proveniţi din familii cu posibilităţi limitate din zona veche a oraşului, a precizat directorul Serviciului public de asistenţă socială din cadrul Primăriei Reşiţa, Cosmin Enuică. Potrivit acestuia copiii beneficiază de o masă caldă pe zi şi au prilejul să-şi pregătească temele sub coordonarea personalului specializat. Activităţile de la Centrul de Zi ABC continuă chiar şi pe timpul vacanţelor, cei mici având astfel ocazia să participe la diferitele activităţi cultural-educative organizate de pentru aceştia, a subliniat Toma Anderca – directorul instituţiei.

Cu ocazia evenimentului aniversar, beneficiarii serviciilor Centrului au pregătit un moment artistic, iar voluntarii de la Grupul Local de Tineret „Arcus” i-au antrenat pe cei mici în diverse jocuri educative şi de socializare.

Centrul de Zi ABC din Reşiţa a fost realizat în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi a fost inaugurat în urmă cu un an. Iniţiativa a urmărit, în principal, creşterea calităţii vieţii copiilor proveniţi din familii cu probleme sociale şi influenţarea pozitivă a gradului lor de dezvoltare fizică şi psihică, a mai spus directorul Serviciului public de asistenţă socială din cadrul Primăriei Reşiţa, Cosmin Enuică.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a fost prezent la eveniment şi consemnează:

(Hardy Cvoica)