ICIM Arad a cedat prima SuperCupă a României la baschet feminin

ICIM Arad vs CSM Targoviste in SuperCupa Romaniei

Sezonul 2014-2015 a debutat marți, 17 septembrie, cu un prim duel oficial, unul în premieră pentru baschetul feminin românesc. Cele două mari rivale din România, CSM Târgovişter şi ICIM Arad s-au întâlnit la Arena de Baschet din București în prima ediției a SuperCupei României.

Seară neagră în Capitală pentru vicecampioana Romaniei. Universitatea Vasile Goldiș ICIM Arad a cedat fără drept de apel SuperCupa României disputată în fața campioanei, CSM Târgoviște.

Totul a început foarte bine pentru elevele pregătite de Jose Araujo, lăsand impresia că pot cuceri prima SuperCupă. Pe fondul unei precizii la aruncările de la mare distanță, arădencele au condus în permanență în primele 10 minute ale confruntării: 23-19 pentru ICIM și totul părea că merge în direcția bună. De aici, practic, s-a rupt ceva în jocul echipei arădene, nemaigăsind drumul spre coș atât de ușor că în primul sfert, asta și pe fondul unei apărări agresive dirijată de pe banca Târgoviştei de Dan Fleșeriu, dar și poate împinse de la spate de numeroasa galerie venită din Târgoviște care și-a făcut apariția la sală abia în sfertul doi. Atacuri irosite mult prea ușor de galben-albastre cu Simmons în prim-plan, defensiva practic negăsind soluții în fața târgoviștencelor. S-a terminat 97-67 pentru Târgoviște care cucerește prima SuperCupă a României.

Pentru ICIM Arad au punctat: Engelman 22 puncte (4×3), Broomfield 12, Milovanovic 11 (1×3), Simmons 10 (1×3), Fussell 5 (1×3), Bosovszky 3, Mercea 2, Nagy 2.

Sursa foto: baschetarad.ro

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles