masina-stalpTrei accidente rutiere soldate cu victime au avut loc astăzi în judeţul Hunedoara, într-un interval de numai 10 minute. Un tânăr din Caransebeş a efectuat o depăşire neregulamentară şi a intrat în coliziune frontală cu un microbuz în care se aflau 8 pasageri. Şoferul imprudent şi un pasager au fost răniţi grav, iar două femei din microbuz au suferit răni uşoare. Accidentul a avut loc pe DN 68, acolo unde la distanţă de numai câteva minute un şofer din Moldova Nouă a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat. În Vulcan, un tânăr a intrat cu maşina într-un stâlp, iar în urma rănilor grave a decedat la spital.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, subcomisar Bogdan Niţu prezită pe larg cele trei evenimente:

„În jurul orei 07:00, un tânăr în vârstă de 19 de ani, din municipiul Caransebeş, în timp ce conducea un autoturism pe DN 68, între localităţile Sarmisegetusa şi Păclişa, din direcţia de mers Caransebeş-Haţeg, din cauza efectuării unei depăşiri neregulamentare a pătruns pe sensul opus de circulaţie, unde a tamponat frontal un microbuz condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Hunedoara, în care se aflau 8 pasageri.        În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea gravă a unui pasager în vârstă de 24 de ani, din municipiul Caransebeş, aflat în autoturism şi rănirea uşoară a conducătorului autoturismului şi a două pasagere din microbuz, în vârstă de 21 şi respectiv 42 de ani”.

„În jurul orei 07:05, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din localitatea Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în timp ce conducea un autoturism pe DN 68, pe raza localităţii Zeicani, din direcţia de mers Caransebeş-Haţeg, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de carosabil umed în curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto”.

„În jurul orei 07:10, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din municipiul Vulcan, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66A (strada Coroiești din municipiul Vulcan) din direcţia de mers Petroșani-Vulcan, din cauza adaptării vitezei pe un carosabil acoperit cu apă (ploaie torențială) a pierdut controlul volanului şi a lovit un stâlp din beton pentru iluminatul public, aflat pe marginea drumului. În urma impactului, conducătorul auto a fost rănit grav şi transportat la Spitalul Municipal din Vulcan, unde a decedat”. Poliţiştii au întocmit, în toate cele trei cazuri, dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, respectiv ucidere din culpă.

(Sebastian Dragomir)