10 minute de groază

masina-stalpTrei accidente rutiere soldate cu victime au avut loc astăzi în judeţul Hunedoara, într-un interval de numai 10 minute. Un tânăr din Caransebeş a efectuat o depăşire neregulamentară şi a intrat în coliziune frontală cu un microbuz în care se aflau 8 pasageri. Şoferul imprudent şi un pasager au fost răniţi grav, iar două femei din microbuz au suferit răni uşoare. Accidentul a avut loc pe DN 68, acolo unde la distanţă de numai câteva minute un şofer din Moldova Nouă a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat. În Vulcan, un tânăr a intrat cu maşina într-un stâlp, iar în urma rănilor grave a decedat la spital.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, subcomisar Bogdan Niţu prezită pe larg cele trei evenimente:

„În jurul orei 07:00, un tânăr în vârstă de 19 de ani, din municipiul Caransebeş, în timp ce conducea un autoturism pe DN 68, între localităţile Sarmisegetusa şi Păclişa, din direcţia de mers Caransebeş-Haţeg, din cauza efectuării unei depăşiri neregulamentare a pătruns pe sensul opus de circulaţie, unde a tamponat frontal un microbuz condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Hunedoara, în care se aflau 8 pasageri.        În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea gravă a unui pasager în vârstă de 24 de ani, din municipiul Caransebeş, aflat în autoturism şi rănirea uşoară a conducătorului autoturismului şi a două pasagere din microbuz, în vârstă de 21 şi respectiv 42 de ani”.

„În jurul orei 07:05, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din localitatea Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în timp ce conducea un autoturism pe DN 68, pe raza localităţii Zeicani, din direcţia de mers Caransebeş-Haţeg, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de carosabil umed în curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto”.

„În jurul orei 07:10, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din municipiul Vulcan, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66A (strada Coroiești din municipiul Vulcan) din direcţia de mers Petroșani-Vulcan, din cauza adaptării vitezei pe un carosabil acoperit cu apă (ploaie torențială) a pierdut controlul volanului şi a lovit un stâlp din beton pentru iluminatul public, aflat pe marginea drumului. În urma impactului, conducătorul auto a fost rănit grav şi transportat la Spitalul Municipal din Vulcan, unde a decedat”. Poliţiştii au întocmit, în toate cele trei cazuri, dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, respectiv ucidere din culpă.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles