OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poliţiştii de frontieră din sectorul Sânnicolau Mare au reţinut în această dimineaţă trei sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera, pe jos, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen. Migranţii au fost reţinuţi la aproximativ 50 metri interior faţă de teritoriul Ungariei, în marginea de vest a localităţii Cenad, în vegetaţia din apropierea frontierei.
„Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani au declarat că s-au deplasat cu autoturisme de ocazie până la Sânnicolau Mare, iar de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii. Au recurs la această metodă, pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

(Sebastian Dragomir)
Foto: ITPF Timişoara