[AUDIO] La popasul de la Cascada Bigăr, declarată cea mai frumoasă din lume, au început lucrările de reamenajare

bigar-cascada

Cunoscută de prea puţini dintre noi, cascada Bigăr din Caraş-Severin a fost declarată cea mai frumoasă din lume. Site-ul “The World Geography” a plasat locaţia într-un top, în care figurează destinaţii consacrate din Statele Unite ale Americii, Filipine sau Australia. Dar, aşa cum era de aşteptat, locul este lăsat de izbelişte. De mai bine de 20 de ani, în zonă nu s-a făcut nicio investiţie. Hardy Cvoica a urmărit acest subiect şi a aflat unele amănunte despre ideile de proiect ale primarului localităţii Bozovici, Adrian Stoicu:

Adrian Stoicu, primarul comunei Bozovici, în dialog cu Hardy Cvoica

Primarul localităţii Bozovici a mai spus că locaţia de la Paralela 45 se află în proprietatea Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi a Direcţiei silvice Caraş-Severin, iar investiţiile în zonă se vor putea realiza doar cu acceptul acestora, deoarece se încadrază în zona ariilor protejate. Directorul Direcţiei Silvice Caraş-Severin, Ştefan Stănescu, a declarat că lucrările vizează renovarea şi reamenajarea locaţiei de pe Valea Minişului, activităţi îm curs de desfăşurare zilele acestea:

Ştefan Stănescu, directorul Direcţiei silvice Caraş-Severin

Amintim că la 12 kilometri de localitatea Bozovici se aude susurul cascadei Bigăr, care face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beuşniţa. Apa izvorăşte de la 200 de metri altitudine şi se varsă în râul Miniş, de pe o stâncă acoperită cu muşchi.

De același autor

Related Articles