Festivalul Lubeniţei la Gottlob – singura manifestare de gen din vestul României

lubenita

Comunitatea gottlobeană a hotărât să continue şi în această vară  campania de promovare a lubeniţei din zonă, devenită brand bănăţean.

Cu acest prilej, cea de-a V-a ediţie a festivalului va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, vineri şi sâmbătă, 15 şi 16 august. În acest an se estimează o producţie de peste 18.500 de tone de lubeniţă cultivate pe câteva sute de hectare, a transmis Gheorghe Nastor, primarul localităţii. Producătorii de lubeniţă din Gottlob îşi vor expune marfa în cele două zile de sărbătoare, iar cu acest prilej în localitatea din apropierea municipiului Timişoara vor avea loc o serie de evenimente cultural-artistice, au precizat organizatorii. În festival vor concerta trupe, precum: Ansamblul “Sviniţa”, trupa cântăreţei sârbe Lepa Brena, Pera Teodorovici şi The Week-end Band.

Anul acesta va fi ultimul în care Festivalul Lubeniţei se va desfăşura sub această formă de prezentare. Următoarele ediţii vor oferi o calitate superioară, datorită unui proiect câştigat de Primăria Gottlob. Astfel, vor fi achiziţionate 50 de standuri de prezentare, 20 de corturi, 3 cabine de WC-uri ecologice, instalaţie audio, staţie, microfoane şi boxe. Toate acestea sunt o componentă a proiectului câştigat pe Măsura 3.2.2. “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”.

Valoarea totală a proiectului este de 47.157 de euro.

Sursa foto: gandul.info

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles