[UPDATE][FOTO/VIDEO] Reşiţeanul cercetat pentru trafic de minori în arest preventiv

parchet minori

Joi, 20 martie

Pedofilul reşiţean ridicat ieri de procurorii DIICOT, pentru trafic de minori, este cercetat în stare de arest preventiv prin decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalului Caraş-Severin.

Din datele şi indiciile colectate de către organul de urmărire penală rezultă că în sarcina inculpatului intră săvârşirea unor infracţiuni de trafic de minori patru fapte şi act sexual cu un minor trei fapte. În urma cercetării şi analizării indiciilor adunate de procurorii DIICOT, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Inculpatul nu a dorit să dea nicio declaraţie în faţa judecătorului şi a formulat contestaţie împotriva deciziei de arest preventiv, contestaţie care va fi soluţionată în termenul legal, de instanţa Curţii de Apel Timişoara.

În esenţă, din ceea ce afirmă procurorii DIICOT şi a reţinut la rândul său judecătorul de drepturi şi libertăţi, în perioada 2012 – 2013 inculpatul a săvârşit infracţiunile de trafic de minori şi acte sexuale cu minori, împotriva a patru minori. Cu toate acestea procurorii care au anchetat cazul consideră că numărul de minori abuzaţi ar putea fi mult mai mare, dar acest lucru se va constata în urma cercetării penale.

Vă reamintim că bărbatul de 47 de ani este acuzat de trafic şi corupere de minori. Acesta abuza de copii de sex masculin din familii nevoiaşe determinându-i ca în schimbul a diferite sume de bani să întreţină relaţii cu el.

Preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, judecător Rustin Ceasc:

Miercuri, 19 martie

Ora 15.30

În urma celor peste două ore în care suspectul, cercetat pentru trafic de minori, a fost audiat, procurorii DIICOT au dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=kh2eOTmgbtU&feature=youtu.be[/youtube]

ora 12.30

Un nou caz de trafic de minori a fost descoperit în Reşiţa. În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Reşiţa, la un bărbat de 47 de ani.

În urma investigaţiilor desfăşurate, s-a stabilit faptul că cel în cauză recruta minori, de sex masculin, ce proveneau din familii dezorganizate şi cu o stare materială precară. În schimbul unor sume de bani, acei minori erau determinaţi să participe la acte sexuale cu acesta. Bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caras-Severin, în vederea audierii şi luarea măsurilor legale. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul I.P.J. Caraş-Severin.

ora 11.30

Polițiștii şi procurorii DIICOT din Caraş-Severin au reţinut în această dimineaţă un bărbat suspectat că ar fi abuzat sexual mai mulți minori. Acesta este audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. Vom reveni cu informaţii.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles