[AUDIO] Incendiu de vegetaţie în Domogled

incendiu-padure

Vineri, 2 august

Ora 9

Incendiul izbucnit ieri în Munţii Domogled nu a fost stins nici la această oră. Din cauza terenului accidentat, echipele de intervenţie ajung cu greu în zona afectată, fiind nevoite să care apă în raniţă. Pe o suprafaţă de sub un hectar arde tufăriş şi subarboret, iar pădurarii spun că nu este grav afectată vegetaţia Parculului Naţional. Pentru lichidarea focului intervin 60 de pompieri, coordonaţi de comandantul detaşamentului din Reşiţa, 40 de lucrători de la ocoalele silvice din Băile Herculane, Bozovici şi Nera, precum şi 7 rangeri ai Parcului Naţional Domogled Valea Cernei.

Ora 6.30

Pompierii militari din Caraş-Severin, lucrătorii silvici şi rangerii Parcului Domogled-Valea Cernei au reluat, în această dimineaţă, lupta cu flăcările pentru a stinge incendiul izbucnit ieri după-amiază în munţii Domogled, în zona Izvorului Jelărău. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic”, din ultimele informaţii incediul a cuprins aproximativ 1.000 de metri pătraţi, însă terenul accidentat şi înteţirea vântului au îngreunat misiunea pompierilor.

Joi, 1 august

Update – ora 16.20

Pompierii militari din Caraş-Severin, lucrătorii silvici şi rangerii Parcului Domogled-Valea Cernei se străduiesc să stingă un incendiu semnalat în această dimineaţă în munţii Domogled, în zona Izvorul Jelărău. Redactorul nostru Sebastian Dragomir a aflat ultimele amănunte de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, plutonierul major Anca Balint:

Ora 11.30

Un incendiu de vegetaţie şi de pădure a izbucnit în această dimineaţă în munţii Domogled, în zona Izvorul Jelărău. Din primele informaţii furnizate de rangerii Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei, focul se întinde pe o suprafaţă de jumătate de hectar. În zonă au fost trimişi 30 de pompieri din Reşiţa şi alţi 30 din Caransebeş pentru a evita riscul de extindere a incendiului. La operaţiune participă şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin, colonelul Titus Susan, dar şi subprefectul Anton Paulescu. Vom reveni cu amănunte.

De același autor

Related Articles