O nouă ediţie a campaniei umanitare “Să fii erou este în sangele tău” va debuta astăzi la Reşiţa

O nouă ediţie a campaniei umanitare de donare de sânge “Să fii erou este în sangele tău”, va debuta astăzi, 22 februarie de la ora 8.00 la Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiul Reşiţa. Timp de o săptămână, alături de Universitatea UBB Reşiţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Biroul de Avocatură Mircea Boboşa şi Asociaţia Cultură şi Fapte bune, cetăţenii sunt rugaţi să se mobilizeze într-un număr cât mai mare şi să doneze sânge pentru bolnavii din judeţ.

La ora actuală Unitatea de Transfuzii are mare nevoie de sânge din toate grupele, iar cetăţenii judeţului Caraş-Sevrin pot face acest gest zilnic între orele 8.00-12.00.

Bunătatea oamenilor se vede prin fapte! Voluntarul cu iniţiativă Lili Gherle, prodecanul Facultăţii de Inginerie, Cristian Chioncel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Marius Săndulescu şi avocatul Mircea Boboşa sunt cei care nu au rămas indiferenţi în faţa strigătului de AJUTOR venit de la coordonatorul Centrului de Transfuzii din Reşiţa.

Ce au aceşti oameni în comun? Dorinţa de a veni în sprijinul comunităţii şi de a mobiliza cărăşenii să doneze sânge!

Ascultaţi aici mesajele transmise de iniţitorii acestei campanii umanitare:

Sângele nu se poate cumpăra cu bani şi nu se găseşte în farmacii! Sangele este o parte, vitală a corpului uman, o bogaţie pe care fiecare dintre noi o deţinem, dar fără să conştientizăm cât este de importantă, până când o persoană draga are nevoie de sânge pentru fi salvată, probabil că abia atunci realizăm adevarata valoare a gestului de a dona sange!

Si totusi, Romania este pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste donarea de sange. Statisticile arata ca doar 1,7% dintre romani se afla pe lista donatorilor, în comparatie cu alte state europene: Danemarca – 10%; Anglia – 9%; Olanda – 8%; Germania – 5,5%; Franta – 6%; Italia Sud – 4%; Italia Nord – 3%; Ungaria – 4,2%.

Cele mai citite

Related Articles