La Spitalul Militar din Timişoara a avut loc prima intervenţie de transplant tisular din acest an

În Secția Clinică de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu” Timișoara a avut loc ieri, o nouă intervenție de transplant tisular, prima din anul acesta.

Intervenția a constat în reconstrucția ligamentului încrucișat anterior cu o alogrefă din Banca de Țesuturi de la Spitalul Colentina la un pacient care, în toamna anului 2019, a mai fost supus unei intervenții chirurgicale de reconstrucție a ligamentului încrucișat posterior cu autogrefă și a structurilor ligamentare posterolaterale, de asemenea, cu o alogrefă din Banca de Țesuturi de la Spitalul Colentina.

Mulțumim domnului doctor Andrei Nica coordonatorul Băncii de Țesuturi de la Spitalul Colentina, care de fiecare dată ne sprijină și ne asigură tot suportul în activitatea de transplant.

Datorită familiilor donatorilor, echipelor de prelucrare a materialului biologic, echipei operatorii și colectivului secției ducem mai departe activitatea de transplant, având deja programate, în viitorul apropiat, încă două astfel de intervenții chirurgicale”, transmit reărezentanţii unităţii medicale.

De același autor

Related Articles