14 unități de învățământ preuniversitar din Caraş-Severin funcționează în scenariu roșu

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin au decis scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ.

Deciziile au fost propuse de către consiliile de administrație ale școlilor, avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică.

În prezent, în Caraş-Severin funcționează după scenariul verde 297 de unități de învățământ, fie că vorbim de școli, fie despre grădinițe. 94 sunt în scenariul galben, adică merg la cursuri doar preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din clasele a 8-a și a 12-a. În județ, sunt și 14 unități unde cursurile se fac doar online, adică sunt în scenariu roșu. Este vorba despre școlile și grădinițele din Cărbunari, Ezeriș, Glimboca, Potoc, Sasca Montană, Slatina Nera și Soceni.

Președintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Cristian Gâfu a declarat că ori de câte ori va fi nevoie, în funcţie de situaţia epidemiologică, scenariile de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ din judeţul Caraş-Severin vor fi actualizate şi aprobate, conform prevederilor legale.

De același autor

Related Articles