[AUDIO] Municipiul Caransebeş a intrat pe scenariul verde. Toţi elevii participă zilnic la cursuri

La o săptămână de la reluarea cursurilor în format fizic, numărul unităţilor de învăţământ din Caraş-Severin care funcţionează pe scenariul roşu este în scădere.

Unităţile de învăţământ din comunele Vermeş şi Ramna au ieşit de pe scenariul roşu după ce incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a scăzut sub 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa, în prezent, se mai află în această situaţie şcolile şi grădiniţele din Cărbunari, Sasca Montană, Ezeriş şi Glimboca. În aceste cazuri participă fizic la cursuri doar preşcolarii şi elevii din ciclul primar. Pentru restul claselor, activităţile didactice se desfăşoară online.

O altă modificare faţă de ultima raportare este că municipiul Caransebeş a intrat pe scenariul verde. Astfel că vor participa zilnic la cursuri toţi preşcolarii şi elevii.

Având în vedere rata de incidență pe localități a cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV, Inspectoratul Școlar Caraș-Severin și Direcția de Sănătate Publică Caraș – Severin au avizat ca 299 unități de învățământ să funcţioneze pe scenariul verde, 96 pe galben şi 14 pe roşu.

FOTO: Arhivă

Cele mai citite

Related Articles