DSP Caraș-Severin îndeamnă persoanele din domenii cheie să se înscrie pentru AstraZeneca

De luni, 15 februarie, în toată ţara începe vaccinarea anti SARS CoV-2 cu vaccinul AstraZeneca. Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin le reaminteşte şi persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domenii cheie că se pot înscrie pentru a beneficia de acest vaccin. Prioritate vor avea tot bolnavii cronici, dar cu vârsta cuprinsă între 18-55 de ani, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

La nivel naţional, până în acest moment peste 100.000 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca.

Pentru acest vaccin AstraZeneca, spre deosebire de celelalte vaccinuri, care puteau fi făcute în cabinete diferite, programarea se va face în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curanţ cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro. Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, impliciţ în România.

Sursa foto: STS

De același autor

Related Articles