Ministerul Educației: 244 elevi și 329 profesori și angajați, confirmați pozitiv cu coronavirus

Aproape 250 de elevi şi 330 de angajaţi din sistemul de învăţământ au fost confirmaţi cu noul coronavirus, la numai câteva zile de la începutul celui de-al doilea semestru.

În prezent, activitatea este suspendată în 171 de clase din ţară. Jumătate dintre cazurile de elevi confirmaţi cu COVID-19 sunt în judeţele Cluj, Arad şi în municipiul Bucureşti.

Număr total cazuri la nivel național:

1. Nr. elevi confirmați în perioada 8-11 februarie: 2442. Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie : 171
3. Nr. angajați confirmați în perioada 8-11 februarie: 329

În 8 județe nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea).

Ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu, a afirmat, într-o dezbatere, că persoanele respective au fost contaminate în timpul vacanţei şi a afăcut apel către părinţi să monitorizeze cu atenţie starea de sănătate a copiilor:” Ținând cont de perioada de incubație, apar, din păcate, probleme tocmai din cauza, să spunem, unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că cei care apar acum în școli, cazuri de îmbolnăviri, infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, caz în care un pic mai multă atenție la trimiterea elevilor în colectivitate este o recomandare foarte puternică.”

RADIO ROMANIA ACTUALITATI

Foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles