Cetățeni din Yemen salvați din apele Dunării de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă – I.T.P.F. Timişoara au depistat cinci cetăţeni din Yemen, care au încercat să intre ilegal în ţară, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei bărci gonflabile. Doi dintre ei s-au aruncat în apele fluviului Dunarea, poliţiştii de frontiera intervenind cu operativitate pentru salvarea acestora, ulterior fiind transportaţi in siguranţă la spital pentru îngrijiri de specialitate.

În data de 11.02.2021, în jurul orei 07.30, o patrulă a poliţiştilor de frontieră de la Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă – judeţul Caraş-Severin, pe timpul derularii misiunii de supraveghere, a observat, pe direcţia km. flv. 1038, o barcă pneumatică cu 5 persoane, care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunării. Imediat, a fost anunţat echipajul de marină de pe una din ambarcaţiunile din dotarea Poliţiei de Frontieră care a intervenit pentru a intercepta barca respectivă.

La  vederea şalupei Poliţiei de Frontieră, două dintre persoanele aflate în barca gonflabilă au sărit în apă. Din acel moment poliţiştii de frontieră au demarat o acţiune de salvare a persoanelor, acestea fiind scoase din apa şi aduse în siguranţă la mal. În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112 prin care s-a solicitat o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanelor salvate. Toţi cei cinci bărbaţi au fost transportaţi la spital, în momentul de faţă aflându-se în afara oricărui pericol.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cinci cetăţeni din Yemen, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, căre au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România, peste fluviul Dunărea, cu ajutorul  ambarcaţiunii gonflabile. 

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

Cele mai citite

Related Articles