Medicul Daniel Popovici:”Apelați la medicii de familie ca să vă înscrie pe platforma de vaccinare!”

Vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de familie din Caraş-Severin, Daniel Popovici face apel la cetăţenii cu boli cronice şi la cei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani, prin intermediul Radio România Reşiţa să-şi contacteze medicii de familie ca să-i înscrie pe paltformă la cele două centre care vor funcţiona de luni, 15 februarie cu vaccinul AstraZeneca în municipiul Reşiţa.

La această oră mai sunt suficiente locuri libere în platformă. De exemplu, pentru centrul de la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa sunt peste 900 de locuri iar pentru Generala cu Nr. 6, Mihai Peia sunt peste 1.100 de locuri libere, ne-a declarat medicul Daniel Popovici.

Din păcate uneori platforma se mai blochează din cauza numărului mare de utilizatori, astfel că oamenii sunt rugați să parcurgă toți pașii cu multă răbdare.

În ultimele 24 de ore, pe platforma RoVaccinare dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au fost programate 107.144 de persoane pentru vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca. În total platforma a înregistrat 3,6 milioane de accesări, iar în ora de vârf, 12.00-13.00, au fost 470.000 de accesări, ne-a transmis Ministerul Sănătăţii.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curanţ cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

Cele mai citite

Related Articles