[FOTO] Invitatul emisiunii Boema, ora 22:15, este Alexandru Mogoşeanu, un fin interpret al stărilor sufleteşti transpuse în poezie şi proză!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24, ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

Fiindcă ne apropiem de Ziua Mondială a Radioului, sărbătorită pe 13 februarie ce marchează prima emisie a postului de radio al Naţiunilor Unite în anul 1946, în această seară, de la ora 22:15, la emisiunea Boema ne întâlnim cu om de radio, managerul Radio România Oltenia-Craiova, Alexandru Mogoşeanu, un fin interpret al stărilor sufleteşti transpuse în poezie şi proză.

Vă invit să îl cunoaştem în toată profunzimea sa de om de cultură şi să ne bucurăm de umorul oltenesc, bine însuşit şi bineînţeles să gustăm savoarea unui dialog relaxat, nu cu o funcţie şi cu un OM cu har şi sensibilitate.

Este fiu, soţ şi părintele unui tânăr student la teatru, este coleg şi amfitrion pe măsură.

În vibraţia cuvântului său scris, durerea şi lumina călăuzesc spiritul către interioare ale inimii în care întrebările sunt cucernic eşafod trecerii noastre prin lume:

-Dacă ai ști că vei muri mâine, pentru ce te-ai învinovăți cel mai mult?

Cum ar începe ceea ce-ți trece prin minte chiar acum? ”Regret că…”

Departe de moarte ca și de viață, credem întruna că viața ni se cuvine sau – mai grav – că ne-o și administrăm așa cum am dori. E o copilărie, iar pe măsură ce înaintăm în vârstă vedem, aceia dintre noi care ne deschidem către Lumină mințile, că lucrurile nu stau nici pe departe așa de simplu cum am vrea noi.

În eterna luptă dintre femei și bărbați, trăim cu falsa impresie că vreuna dintre părți învinge. Prostii! Singura care are dreptul să învingă e dragostea.

E un război în care toți pierdem, pentru simplul motiv că e mai ușor să-i spui celuilalt ”Te iubesc!”, decât să-ți spui ție că îl iubești.

De cele mai multe ori, mândria de a nu fi victima celuilalt, ne transformă într-o armă. Una clasică, dar întoarsă cu țeava spre noi.

Mereu ne imaginăm că o dragoste care începe ar trebui să țină toată viața, fără să ne gândim că nu noi stabilim asta. Așadar, niciodată nu ai de unde să știi, atunci când dai mâna cu cineva sau doar îi vorbești, nici dacă vei ajunge undeva, nici dacă va dura o oră, nici dacă va dura zeci de ani.

Farmecul este în a trăi.

Iar o dragoste netrăită, fie și un minut, atunci când e minutul acela, adică oricând îți iese în cale, e mult mai simplu de încadrat la evenimentele din viața ta, atunci când faci un bilanț.

De fapt, puteți să o treceți de pe acum la:”Regret că…”-

Cu siguranţă nu o să regretaţi această întâlnire boema a serii!

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Sursa foto: Alexandru Mogoşeanu

Cele mai citite

Related Articles